VI SES 24.–25.5.2024

Litteraturfestivalen Helsinki Lit firar tioårsjubileum i maj på Savoyteatern. 

Programmet är ute nu. Tyvärr är biljetterna utsålda för 2024 års festival, men ingen fara! Du kan fortfarande köpa förmånliga biljetter till livestreamen av festivalen.

FÖRFATTARE

Andrej Kurkov

Andrej Kurkov är en av de mest översatta ukrainska författarna i sin generation. Han kommer till Helsinki Lit för att prata med journalisten Anna-Lena Laurén.

Elizabeth Strout

En av USA:s mest prisbelönta och hyllade författare kommer äntligen till Helsingfors, där hon möter Sirpa Kähkönen i ett samtal.

Nathan Hill

Nathan Hill gjorde stor succé med debutromanen The Nix. Till Helsingfors kommer han för att prata med Juha Itkonen om familjeromanen Wellness.

Adania Shibli

Trots sin sparsamma produktion anses palestinska Adania Shibli vara en av den arabiskspråkiga litteraturens mest originella och framstående författare.

Maja Lunde

Maja Lunde är en av Norges mest lästa författare. Hon har nyss fullbordat sin serie romaner om hur klimatförändringarna påverkar planeten.

Mariana Enriquez

Mariana Enríquez är född i Buenos Aires och utbildad journalist. Hon skriver gotiska berättelser som hittat läsare långt utanför Argentina.