Helsinki Lit 27-28.8.2020, Oodi/Ode

 

Här är lite stämningsbilder från årets festival på Centrumbiblioteket Ode (fotograf: Sara Autere). Alla fina diskussioner hittas som vanligt på Yles Arena. Helsinki Lit 2021 är redan under planering, så låt oss hålla oss friska, och på återseende!

HELSINKI LIT ORDNAS PÅ ODE!

 

Festivalen ordnas för sjätte gången den 27–28 augusti på Centralbiblioteket Ode i Helsingfors.

Helsinki Lit genomförs i år, som tidigare år, i samarbete med Yle och hela evenemanget kommer att sändas live via Yle Arenan. Valda delar kommer också att kunna ses i direktsändning via Yle Teema.

Publiken kan också följa med evenemanget på plats, inomhus och – om vädret tillåter – utomhus vid Ode. Det kommer att finnas storbildsskärmar som sänder direkt från samtalen, som hålls inför en begränsad publik.

Inträdet är gratis, men vi ber publiken tänka extra mycket på avstånd och handhygien, samt att följa aktuella rekommendationer.

Programmet hålls mellan 17.00 och 21.30 båda kvällarna.

TIDIGARE NYHETER

HELSINKI LIT PÅ YLE ARENAN

KAI AARELEID

Det finns mycket gemensamt mellan den estniska författaren Kai Aarelaid och Joel Haahtela: starka initialer och platsernas betydelse…

SJÓN

Den isländska författaren Sjón uppfann sitt konstnärnamn som tonårsdiktare. Sjón betyder vision.

RACHEL CUSK

“Jag tror på vantro”, säger Rachel Cusk, en kanadensisk författare som bor i England och berättar Philip Teir om händelser i sitt hemland…

SAMARBETSPARTER