Sally Rooney har ställt in, Nina Lykke och Saara Turunen tillagda i programmet

Tidtabellen klar för Helsinki Lit

Programmet för litteraturfestivalen Helsinki Lit har ändrats. Den irländska författaren Sally Rooney har tyvärr ställt in sin medverkan. Rooney ersätts av den norska författaren Nina Lykke som kommer att samtala på scen med Saara Turunen. Lykkes roman Nej och åter nej valdes fjol till Årets bok i Sverige och har kallats för ”en halsbrytande skilsmässoroman”. Turunen och Lykke kommer att mötas i ett samtal om medelklassens drömmar och illusioner.

Samtidigt släpper festivalen sin tidtabell för fredag och lördag den 17-18 maj. Författaren André Aciman, som skrivit boken Call Me By Your Name, är ett av fredagens dragplåster, liksom den kanadensisk-vietnamesiska författaren Kim Thúy. Li Andersson, Pascal Engman och Astrid Swan kommer också att uppträda på fredag. På lördag uppträder bland annat Rachel Cusk, Malin Lindroth, Sjón, Hassan Blasim och Joakim Zander.

Festivalens konfrencier är Jani Toivola.

FREDAG 17.5
från klockan 17.00
Pascal Engman – Li Andersson
Kim Thuy – Silvia Hosseini
Nina Lykke – Saara Turunen
André Aciman – Boodi Kabbani
Jarl Hellemann -pris
Astrid Swan

LÖRDAG 18.5
från klockan 13.00
Joakim Zander – Satu Vasantola
Hassan Blasim – Laura Saarikoski
Malin Lindroth – Kaisa Haatanen
Rachel Cusk – Philip Teir
Sjón – Kätlin Kaldmaa
Kai Aareleid – Joel Haahtela

Biljetter:
• studerande, civiltjänstgörare, beväringar; 25 euro för 2 dagar, 15 euro för en dag.
• Normalt pris: 35 euro för 2 dagar, 25 euro/dag.
Biljetter finns till salu vid Savoy-teatern och på lippu.fi.