Paikka: Bio Rex, Lasipalatsi, Helsinki

 

Juontaja: Alma Pöysti

 

PERJANTAI

 

17.00 Liv Strömquist– Li Andersson

Liv Strömquist etsii vastauksia rakkauden mysteereihin sekä tähdistä että peilistä, yhdessä Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin kanssa.


17.40 Édouard Louis  – Pajtim Statovci

Pajtim Statovci kohtaa ranskalaisen intellektuellitähden Édouard Louis’n – keskustelun keskiössä ovat luokkayhteiskunta ja ulkopuolisuus.


18.20 Tauko ja signeeraus

 

18.40 Fríða Ísberg  – Anu Silfverberg

Mitä tapahtuu jos ihmisten empatiatasoa ryhdytään mittaamaan virallisesti? Kuka selviää sellaisesta testistä? Anu Silfverberg tapaa islantilaisen tähtikirjailijan Fríða Ísbergin.


19.20 Torrey Peters – Ville Blåfield

Torrey Peters haastaa perhenormit ja äidin roolin romaanissaan Detransition, Baby. Ville Blåfield haastattelee. 

20.00 Koko Hubara, Kaijamari Sivill ja Helka Sivill

Koko Hubara ja suomentajat Kaijamari Sivill ja Helka Sivill keskustelevat Jamaica Kincaidin teoksista. Jamaica Kincaid joutui perumaan osallistumisensa Helsinki Litiin viime metreillä.  

 

LAUANTAI

 

13.00 Jarl Hellemann -palkinnon jako


13.15 Diamant Salihu – Sonia Zaki

Miksi Ruotsissa on ajauduttu väkivallan kierteeseen ja kuinka se vaikuttaa nuorten tulevaisuuteen? Kuinka voimme välttää saman tilanteen Suomessa?


14.00 Patrik Svensson – Katariina Vuori

Mikä meren syvyyksissä kiehtoo? Kaksi saman intohimon jakavaa kertojaa puhuvat merestä, ihmisestä ja uteliaisuudesta.

 


14.40 Tessa Hadley – Philip Teir

Tessa Hadleyn uusin kirja Vapaa rakkaus kertoo 60-luvun Lontoon kiihkeästä vireestä, tavanomaisesta poikkeavasta rakkaudesta. Hadleyn kirjallisuutta saa vihdoin lukea ensi kertaa suomeksi.

 

15.20 Tauko ja signeeraus

 

16.00 Elisa Shua Dusapin –  Selja Ahava

Ranskalais-korealaisen Elisa Shua Dusapinin teos, haurasta rakkautta syrjäisessä hotellissa tulkitseva Sokcho talvella johti esikoiskirjailijan kansainväliseen menestykseen. 


16.40  Ia Genberg – Katja Kallio

Viime vuoden August-palkittu Ia Genberg kertoo Katja Kalliolle yksityiskohtien tärkeydestä – lopulta niistä muodostuu ihmiselämä.


17.10-18.10 Annie Ernaux – Hannu Väisänen 

Annie Ernaux on viimeisin Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja. Nyt hän on Helsingissä ja keskustelee kirjallisesta urastaan ja elämästään Hannu Väisäsen kanssa. Keskustelu käydään ranskaksi ja sen tulkkaa suomeksi Sampsa Peltonen. 

 

Signeeraus