Karin Smirnoff

Karin Smirnoff työskenteli toimittajana kunnes kyllästyi ja osti puutavarayrityksen Piitimestä Pohjois-Ruotsista. Hän on käynyt Lundin yliopiston kirjoittajakoulun, missä esikoisromaani Lähdin veljen luo sai alkunsa. Kirja oli August-palkintoehdokkaana vuonna 2018. Trilogian toinen osa Viedään äiti pohjoiseen ilmestyy suomeksi 2022.

Smirnoffin Lähdin veljen luo saa lukijan vuoroin itkemään, vuoroin nauramaan. Kirja oli ”superdebyytti” ja sensaatio Ruotsissa – kiehtova, ja kirjallisesti korkeatasoinen, erilainen sukutarina nousi yli 100 000 kappaleen myynnillään bestselleriksi. 

Jana astuu bussista suoraan lumimyrskyyn maaseudulla kaukana kaikkialta. Kotikylässä kaikki on niin kuin ennenkin: veli aikoo juoda itsensä hengiltä, Maria on löytynyt kuolleena, Johnin silmät ovat kuin avaruuden mustat aukot ja kotipalvelu saa uuden työntekijän, joka on lyönyt isäänsä heinähangolla. Karin Smirnoffin epätavallinen kerronta ja polveileva juoni kuljettavat lukijaa läpi Janan elämän solmukohtien. Tarina on täynnä vaiettuja salaisuuksia, väkivaltaa, huumoria ja rakkautta.

Kuva: Johan Gunseus