Geir Gulliksen

Geir Gulliksen on norjalainen kirjailija ja kustantaja, joka työskentelee Oktober-kustantamossa muun muassa Karl-Ove Knausgårdin editorina. Kaunokirjailijana hän debytoi 1986 ja on kirjoittanut runoja, esseitä, näytelmiä, lastenkirjoja ja romaaneja. Hänen teoksensa ovat voittaneet monia norjalaisia kirjallisuuspalkintoja, ja Kertomus eräästä avioliitosta oli Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokas.

Gulliksenin uusi teos Katso meitä nyt koostuu voimakkaista tunteista, arjen komiikasta ja noloista tilanteista. Se kertoo rakkaustarinoiden sarjan: siitä miten helposti ihastumme, kadotamme itsemme ja miten vaikeaa on koota itsensä uudelleen. Halu nousee pintaan, kun sitä vähiten odottaa, ja joskus satunnaiset kohtaamiset voivat panna liikkeelle mitä kummallisimpia seurauksia.

Kun Hans Kaasajordet tapaa Harriet Aakren, he eivät pidä toisistaan, mutta tuntevat keskinäistä vetovoimaa. Heidän kohtaamisellaan on kauaskantoisia seurauksia paitsi heille itselleen myös heidän puolisoilleen, lapsilleen, kollegoilleen, kaikille lähimmäisilleen.

Kuva: Tale Hendnes