Rakkaudesta Kirjaan -palkinto

Rakkaudesta kirjaan -palkinto Helsinki Litin tekijöille


Helsingin Kirjamessuilla jaettavan Rakkaudesta kirjaan -palkinnon sai tänä vuonna Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin tuottaja Heidi Backström ja ohjelmajohtaja Philip Teir.  Palkinto jaetaan vuosittain Helsingin Kirjamessuilla tunnustuksena lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä.


Raadin perustelu:
”Helsinki Litin tuottaja Heidi Backström ja ohjelmajohtaja Philip Teir osoittivat ihailtavaa rohkeutta järjestäessään viisi vuotta sitten ensimmäistä kertaa kansainvälisen kirjallisuusfestivaalin Suomessa. Tapahtuma onnistui heti ensimmäisellä kerralla, lunasti paikkansa lukijoiden sydämissä ja paikkasi aukon Suomen kirjallisuuskentässä. Kansainvälinen kirjallisuusfestivaali on instituutio, jonka merkitys käännöskirjallisuuden kannalta on kiistaton.

Helsinki Lit on kansainvälisesti kilpailukykyinen festivaali, joka on heti alusta alkaen luontevasti ja kirkkaasti noussut muissa maissa järjestettävien vastaavien tapahtumien rinnalle. Tapahtuman tekijät onnistuivat luomaan tapahtumalle hyvän konseptin ja maineen. Hyvät järjestelyt, laadukas ohjelma ja täydet katsomot tekevät tapahtumasta kiinnostavan paikan niin kansainvälisille kirjailijavieraille kuin kirjallisuuden ystävillekin. Tapahtuman maineen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Kansainväliset vieraat suosittelevat tapahtumaa toisille ja kansainväliset kustantajat ihastuvat Helsinkiin. Helsinki Lit nostaa myös Suomen kirjallista mainetta ja lisää Helsingin kiinnostavuutta matkailukohteena.”

Palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessuilla torstaina 24.10. klo 10.30. Palkinto jaettiin nyt 19. kerran.  Tunnustuksen lisäksi palkittu saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron rahapalkinnon. Voittajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana toimi Suomen Kustannusyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Vainio. Raatiin kuuluivat toimittajat Suvi Ahola, Annika Hällsten ja Sanna Nikula, kirjailijat Sofi Oksanen ja Jari Tervo, toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen ja viestintäpäällikkö Reetta Ravi.