Sally Rooney peruuntunut – Nina Lykke ja Saara Turunen tilalle

Irlantilaiskirjailija Sally Rooney on valitettavasti joutunut perumaan esiintymisensä Helsinki Litissä. Hänen ja Monika Fagerholmin keskustelun sijaan festivaalilla nähdään norjalaisen Nina Lykken ja Saara Turusen keskustelu.

Nina Lykke on noussut muissa Pohjoismaissa menestyskirjailijaksi teoksellaan Ei, ei ja vielä kerran ei, joka on herkullinen satiiri etuoikeutettuun elämään eksyneestä keskiluokasta. Romaani julkaistaan suomeksi Sanna Mannisen käännöksenä toukokuussa. Lykken kanssa Helsinki Litissä keskustelee kirjailija ja teatterintekijä Saara Turunen, joka tunnetaan normeja tarkasti havainnoivista teoksistaan. Turusen Sivuhenkilö-romaani herätti keväällä 2018 keskustelua kirjallisuuden sukupuolinormeista. Myös taiteilijan viimeisin teos, Q-teatterissa parhaillaan pyörivä Medusan huone, pohtii samaa teemaa.

Tämän muutoksen myötä Helsinki Litin vuoden 2019 ohjelman aikataulut ovat valmiit:

PERJANTAI 17.5.
klo 17.00 alkaen
Pascal Engman – Li Andersson
Kim Thuy – Silvia Hosseini
Nina Lykke – Saara Turunen
André Aciman – Boodi Kabbani
Jarl Hellemann -käännnöskirjapalkinnon jako
Astrid Swan

LAUANTAI 18.5.
klo 13.00 alkaen
Joakim Zander – Satu Vasantola
Hassan Blasim – Laura Saarikoski
Malin Lindroth – Kaisa Haatanen
Rachel Cusk – Philip Teir
Sjón – Kätlin Kaldmaa
Kai Aareleid – Joel Haahtela

Liput festivaalille:

  • 2-päivää: 35 € (peruslippu) / 25 € (opiskelijat, työttömät, ase- ja siviilipalveluksen suorittajat sekä muut vähävaraiset)
  • 1-päivä: 25 (peruslippu) / 15 € (opiskelijat, työttömät, ase- ja siviilipalveluksen suorittajat sekä muut vähävaraiset)

Liput myynnissä Savoy-teatterissa sekä lippu.fi-verkkokaupassa.