Rachel Cusk Helsinki Litiin toukokuussa 2019

Helsinki Lit –kirjallisuusfestivaalia vietetään vuonna 2019 jo viidettä kertaa. 17.-18. toukokuuta Savoy-teatterissa tullaan näkemään kahden päivän aikana kymmenkunta intensiivistä, ajatuksia herättävää ja inhimillistä kirjallista kohtaamista. Helsinki Lit tuo ajankohtaista maailmankirjallisuutta Helsinkiin ja asettaa lavalle kansainvälisen kirjailijavieraan yhdessä suomalaisen keskustelukumppanin kanssa.

Yksi festivaalille saapuvista vieraista on kanadalaislähtöinen, nykyisin Englannissa asuva Rachel Cusk. Cuskin koetaan uudistavan autofiktion traditiota ja luovan uudenlaista feminististä ääntä kaunokirjallisuuteen. Luovuutta, perhettä ja identiteettiä käsittelevän trilogian ensimmäinen osa Ääriviivat julkaistiin suomeksi alkusyksystä 2018 ja ennen Helsinki Litiä ilmestyy myös Siirtymä-romaanin suomennos. Trilogia on ollut kansainvälinen menestys.

Festivaalin koko ohjelma julkaistaan helmikuun 2019 alussa.

Festivaalin liput ovat juuri tulleet myyntiin Lippupisteessä ja Savoy-teatterissa.